Astroloji Ne İşe Yarar ?

Astroloji Ne İşe Yarar

 

Astroloji ay güneş ve diğer gezegenlerin uzayda pozisyonlarına göre yeryüzünde yaşayan canlıların üzerindeki etkilerinin izlenerek incelenmesine verilen bir addır. İnsanlık tarihi boyunca şanslı zamanları gözlemlemek, olabilecek hastalıkları ya da geleceğe dair plan yapmak amaçlı kullanılan eski bir yöntemdir. Astroloji senelerce astronomi ile aynı bilim dalı gibi düşünülsene astroloji aslında çok eski zamanlara dayanmaktadır. Çin, Mısır, Yunan roma gibi uygarlıkların ortalama 6 bin yıl öncesine kadar astroloji ile ilgilendikleri tahmin edilmekte. Kimilerine göre her şey kader diye adlandırılsa da astrolojiye göre her şey insanın elindedir. Astroloji insanın doğum haritasında kısıtlamaları dönemleri inceleyerek gösterir.


Astroloji Nedir?


İnsanların karakterlerine, kader ya da şansına gök cisimlerinin etkilerini inceleyen bilim dalıdır astroloji. Astrolojinin anlamı Türk dil kurumuna göre yıldız falcılığı olarak geçmekte. Aslında Yunanca astrologia kelimesinden türemiş olup Türkçe karşılığı ise yıldızların hesabı anlamına gelmektedir. Astroloji insanoğlunu ileriki dönemlerde nelerin beklediğini, nelerle karşılaşacağını, hangi etkiler içerisine gireceğini önden haber verebileceğini savunan bilim dalıdır. Yıldız haritası eski astrologların gök günlüğü adını verdikleri gök cisimlerinin konumuna göre gün ay yıl olarak çıkardıkları bir kitaptır.


Astroloji Geçmişi


Astrolojinin geçmişi M.Ö 2. Yüzyıla dayandığı ve Babil’de ortaya çıktığı düşünülüyor. Astrologlara göre doğal afetler, hava durumu deprem gibi insan yaşamını etkileyen durumun gök cisimlerinin olduğu düşünülmekte. Öyle ki eski zamanlarda bilinen 5 gezegen tanrılar olarak ilişkilendiriliyordu. Bunlar Jüpiter ve Marduk, Venüs ve İştar, Satürn ve Ninurta Merkür ve Nabo, Mars ve Nergal. Maddesel dünyayı etkileyen ise Güneş tanrısı Şamaş ve Ay tanrısı Sin olarak görülmekteydi. Babil astrolojisi bu gök cisimlerinin hareketlerini tahmin ederek maddesel her şeyin geleceğini görmekteydi.


Astrolojinin Alanı


Astroloji bir insan doğduğu anda kişinin doğum haritasını çıkartarak Güneş, Ay ve diğer gezegenlerinde gökyüzünde bulundukları şekillerin dünyadan nasıl göründüğüne bakar. Kişinin çıkarılan doğum haritasında kişinin doğum tarihi, yeri saati önemli bir yer tutar. Tüm bu bilgilerle de kişiliği, yetenekleri, başarılı olabileceği alanlar, gelecekteki konumu hakkında bildiler verilmekte. Astrologlara göre astroloji ile kader birbirinden ayrı iki kavramdır. Bu iki kavram karıştırılmamalıdır. Tamamıyla tarih kendini tekrarlar, tarih tekerrürden ibarettir düşüncesini savunurlar.



Astroloji

 

Benzer Yazılar

KASTAMONU şehrinden bir kullanıcımıza Yıldızname bakıldı. 1 saat önce   Onaylandı

İletişime Geç